R A S P O R E D   S V.   M I S A

DAN SAT NAKANA
PONEDJELJAK

6. travanj

18:30

 

MILAN I LJUBA PERKOVIĆ
UTORAK

7. travanj

1. UTO. NA ČAST SV. ANTONA

18:30

 

DUJKA, IVAN I MARIN ŠIŠKOV
SRIJEDA

8. travnja

8:00

 

TONĆI ŽEGARAC, O. ŽEGARAC I O. MIKELIĆ
VELIKI ČETVRTAK

9. travnja

18:30 MARIJA STRMEČKI
VELIKI PETAK

10. travnja

18:30

 

OBREDI VELIKOG PETKA
VELIKA SUBOTA

11. travnja

20:00

 

MARE I NEDILJKO ĆURČUĆ
N E D J E LJ A

 

 U S K R S

 

12. travnja

8:00

SVETIŠTE

PRO POPULO
10:00

ŽUPNA CRKVA

JURE I MARIO ŽEGARAC

 

 

OBAVIJESTI CVIJETNICA

Kaštel Sućurac, 5. travanj, 2020.

 

  1. Izložili smo Presveti Oltarski Sakramenat. Danas će crkva biti otvorena do 18:00 sati tako da ćete moći doći i pomoliti se Isusu. Iskoristite ovo vrijeme. Teška su vremena koja trebamo zajedno s Isusom i njegovom prečistom majkom Marijom nositi. Oni su nam bili zaštita u našoj burnoj i bremenitoj prošlosti, duboko vjerujem da nas neće napustiti niti sada niti u budućnosti. Isto tako vas od srca pozivam da se u ovim vremenima izolacije posvetimo sebi te u trenutcima mira i tišine obiteljskog doma, svoje misli i molitve usmjerimo prema Bogu.

Prilikom dolaska u crkvu vodite računa da  to bude diskretno i tiho, da druge ne ometamo u molitvi. Zatim, pogledajte koliko je vjernika u crkvi, ako ih ima više od pet, pričekajte dok iziđu te potom uđite. Neka se drži minimalni razmak od dva metra. Oni koji su bolesni neka ne dolaze jer mogu ugroziti svoje i tuđe zdravlje. Budimo odgovorni.

Od 17:00 do 18:00 sati župnik će imati klanjanje te moliti za sve bolesnike, posebno oboljele od Corona virusa, za lječnike i medicinsko osoblje, za našu župnu zajednicu i našu domovinu da nas sve dobri Bog očuva od zaraze, a zaraženima da se uspiješno izliječe bez težih posljedica.

 

  1. Na Veliki četvrtak, 9. travnja, Misa Večere Gospodnje je u 18:30
  2. Na Veliki petak, 10. Travnja, je zapovijedani post i nemrs.

Obredi Velikog petka započinju u 18:30 sati.

  1. Na Veliku subotu, 11. travnja, misa Bdijenja je u 22:00 sata.
  2. U nedjelju je SVETKOVINA KRISTOVOG USKRSNUĆA. U našoj župi će biti dvije svete mise. Jedna je u Svetištu ujutro u 8:00 sati a druga je u 11:00 sati. Ova sveta misa će biti prenošena preko interneta kao i danas. Adresa/poveznica će biti na našim župnim web stranicama.

Naša župa je otvorila nove web stranice koje možete pronaćii od danas na adresi: zupa-svjuraj-kastel-sucurac.hr

Stare web stranice koje je uređivao naš remeta Žele, neće više biti u službi župnih internet stranica. Koristim prigodu da se zahvalim Želi za trud oko uređenja župnih stranica. Od sada brigu za stranice preuzima župnik. Tako da sve vezano uz naše web stranice možete kontaktirati jedino župnika.

 

Hranu za blagoslov pripremite za Uskrs. Oni koji budu pratili prijenos sv. mise primit će blagoslov u svojim domovima.

 

  1. Svima koji salve imendane i rođendane neka je sretno i blagoslovljeno. Srdačan pozdrav svima, ma gdje bili. Hvaljen Isus i Marija.