Već tradicionalno svake godine na blagdan svetog Antona Padovanskog u našoj Župi imamo blagoslov djece na kraju svete Mise. Stoga pozivamo sve naše roditelje da sa sobom na blagdan Svetog Antona na svetu Misu i blagoslov povedu i svoju djecu.

Moli za nas sveti Antone.
Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Pomolimo se. Svemogući, vječni Bože, koji si svetoga Antona odlikovao obilatim milostima i sjajnim čudesima: udijeli nam milost da sve što god od tebe po njegovim zaslugama ištemo, po njegovu moćnom zagovoru za stalno primimo. Po Kristu Gospodinu našemu.

Molitva sv. Antona

Gospodine Isuse, pogledaj svoju baštinu, koju si, da ne umre bez traga, želio potvrditi za svoju djecu svojom krvlju, i daj joj da s povjerenjem naviješta Tvoju riječ. Ne zapusti živote svojih siromaha koje si ti spasio i koji nemaju nikakve baštine, osim samog Tebe. Podupri ih, Gospodine, moću svoje palice, jer su to Tvoji siromasi. Vodi ih, ne zapusti ih, da ne bi bez Tebe ostavili pravi put, već radije ih vodi sve do konca, da bi, živeći u Tebi, svom uzoru, mogli dospjeti k Tebi svom cilju. Amen.